četvrtak, 4. srpnja 2013.

Piletina sa tikvicama i umakom od luka i hrena

  • 1 srednje veliki luk
  • 2 žlice kokos ulja
  • 1/2 žličice kurkume
  • sol po želji
  • papar po želji
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mala tikvica
  • 1 žlica hrena
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • pileća prsa srednje velika

Na kokosovom ulju popirjajte luk koji ste prethodno narezali na kockice uz dodatak češnjaka i začina (sol, papar, kurkuma) te malo vode. Kada se luk skuha izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom te ostaviti sa satrane. Na istoj tavici ispeći piletinu uz dodatak začina te na istom ulju dodati tikvice izrezane na kockice i ispeći ih dok ne porumene odnosno dok se nelagano ne kakameliziraju. Sok od pečenja umiješati u sos od luka u koji također možete umiješati mješavinu hrena i kiselog vrhnja ako želite. Meni je finiji umak od luka bez vrnja i hrena a hren razblažen s kiselim vrhnje stavim sa strane na tanjur.

Uživajte!



Nema komentara:

Objavi komentar