četvrtak, 4. srpnja 2013.

Cheesecake sa jagodama



Kora:
  • 200 gr mljevenih badema
  • 125 grama maslaca otopljenog
  • 2 velike žlice kakaa ili stevije
  • 3 velike žlice kokos brašna
  • papir za pečenje
  • kalup 28 cm promjera (23/24 cm manji je bolji jer je dublji) čije se obruč može skidati
Nadjev od sira i grckog jogurta:
  • 600 gr svježeg sira (plac Veronika) ili sirnog namaza (Vindija) sobne temperature
  • 1 1/2 šalice grčkog jogurta (Dukatos)
  • 1 mahuna vanilije ili 1 žličica extrakta vanilije
  • 1 vrećica želatine u prahu  
  • 1 dcl slatkog vrhnja ili stevije po želji
  • 1 limun (domaći nešpricani) iscjeđeni sok
Dekoracija:
  •  500 gr jagoda (po mogućnosti domaćih)
1. Kora od badema:
Okrugli kalup premazite sa malo otopljenog maslac te oblozite papirom.
U posudi pomiješajte dobro mljevene bademe, kakao/steviju, kokos brašno i rastopljeni maslac. Ovu smjesu prebacite u kalup i dobro utisnite pomoću zlice ili rukom.
Stavite u hladnjak na 1 sat da se dobro stisne.
2. Nadjev od sira i grčkog jogurta:
Želatinu rastopite po uputama na vrećici...nesmije zakuhati!
Za to vrijeme pripremite nadjev...U posudi mikserom pomiješajte sirni namaz/svježi sir sobne temperature, grčki jogurt, steviju/slatko vrhnje, extrakt vanilije/mahuna vanilije i sok od limuna (količinu odredite sami, ja sam stavila sok od jednog manjeg limuna, no moze i manje ).
Sve dobro izmiksajte, neka se sastojci dobro povezu.
U otopljenu želatinu dodajte jednu žlicu nadjeva od sira i jogurta i sve dobro izmiješajte žlicom, pa tek onda dodajte ostatku smjese i opet sve dobro izmiksajte.
Smjesu prelijte preko kore od badema. U smjesu možete ugurati ploškice jagoda ili nekog drugog voća. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
3. Kada se torta ohladilia izrežite ploškice jagoda i dekorirajte po želji.

Hladno, fino, neodoljivo....

 




Nema komentara:

Objavi komentar