četvrtak, 25. rujna 2014.

Piletina sa šalšom i kremom od pomidora



Sastojci:
  • 2 pileća filea 
  • 3 velike rajčice
  • 1 tikvica
  • 1 velika mrkva 
  • 1 žlice kokos ulja 
  • 1 luk 
  • sol
  • papar 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • par listića parmezana 
  • par listića zelene salate
Postupak: 

1. Nasjeckati rajčice i tikvicu na kockice, posoliti, popapriti i prijati na žlici maslinovog ulja
(prilog 1.)
2. Ispeći piletinu na kokosovom ulju. Da bude sočna ja je prvo mariniram i pustim je pola sata u marinadi (sol, papar, kokos ulje, začini) a zatim je pečem pod poklopcom.
3. Na ulju od piletine i maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckani luk. Kada luk požuti dodati sitno nasjeckanu mrkvu i jednu veliku rajčicu, posoliti, popapriti. Kada se sve skuha izmiksati u blenderu (prilog 2.)
4. Ukrasiti listovima zelene salate i listićima parmezana (paleovci ga mogu zaobići)

Dobar tek!


Nema komentara:

Objavi komentar