nedjelja, 21. rujna 2014.

Juha od domaćih rajčica

Najljepši mogući miris po meni je miris domaćih rajčica a tko ih ima taj je sretan čovjek! Nažalost ove ih godine baš i nije bilo s obzirom na kišovito vrijeme...nisu uspjele sazrijeti ili su istrulile...šmrc
Iz Aninog vrta (moja draga svekrva) uspjela sam ubrati pa njih i napravila nam divnu juhicu od 100% domaćih pomica, guste i pune okusa...

Sastojci
  •   5 srednje velikih domaćih pomidorica
  •   2 režnja češnjaka
  • žlica maslinogo ulja
  •  sol i papar
  • vode po želji

Postupak

1. izrezati rajčice za kockice i usitniti ćešnjak
2. prvo malo popržiti češnjak na žlici maslinovog ulja (vrlo kratko) te dinstati rajčice koje ste prethodno posolili i poparili
3. kada puste vodu dodati još vode po želji, ovisno da li želite da bude gušća ili rijeđa
4. štapnim mikserom usitiniti pola juhe, dodati ostatku i prokuhati još minutu

*ukoliku želite da juha bude kremasta dinstajte ju na glavici luka ili nekom drugom korijenastom povrću

*moćete češnjaku dodati i jednu malu ljutu papričicu da bude pikantnija (možda ipak pola papričice) J

Nema komentara:

Objavi komentar