![]() |
Juha od celera i melise |
Ova je juha toliko kremasta i fina da ćete tražiti repete...
- 1/2 srednje velikog korijena celera
- 1 srednje veliki luk/kapula
- sol (ja koristim pink himalajsku)
- papar mješavina (svih boja)
- šaka listića melise
- maslinovo ulje ili kokosovo ulje
- 2 režnja češnjaka
Na maslinovom ili
kokosovom ulju popržiti malo luk, češnjak i celer (prethodno izrezane na
osrednje komadiće) nakon toga dodati litru vode, zasoliti i popapriti...pred
kraj dodati listiće melise i sve izmiksati sa šatapnim mikserom...ukoliko vam je
previše gusta dodati vruće vode pa opet malo prokuhati...uglavnom ne smije biti
rijetka!
Volim krem juhe od povrća koje nisu napravljene s
vrhnjem a vrhnje možete savršeno zamijeniti s jednim običnim lukom i dobiti istu
kremastu teksturu!
Nema komentara:
Objavi komentar