četvrtak, 13. lipnja 2013.

Juha od celera i melise





Juha od celera i melise

Ova je juha toliko kremasta i fina da ćete tražiti repete...


  • 1/2 srednje velikog korijena celera
  • 1 srednje veliki luk/kapula 
  • sol (ja koristim pink himalajsku)
  • papar mješavina (svih boja)
  • šaka listića melise 
  • maslinovo ulje ili kokosovo ulje
  • 2 režnja češnjaka

Na maslinovom ili kokosovom ulju popržiti malo luk, češnjak i celer (prethodno izrezane na osrednje komadiće) nakon toga dodati litru vode, zasoliti i popapriti...pred kraj dodati listiće melise i sve izmiksati sa šatapnim mikserom...ukoliko vam je previše gusta dodati vruće vode pa opet malo prokuhati...uglavnom ne smije biti rijetka!
 
Volim krem juhe od povrća koje nisu napravljene s vrhnjem a vrhnje možete savršeno zamijeniti s jednim običnim lukom i dobiti istu kremastu teksturu!

Nema komentara:

Objavi komentar