četvrtak, 3. listopada 2013.

Som sa đumbirom i popečcima od tikvica



·         Som srednje velik
·         Svježi đumbir
·         2 režnja češnjaka
·         1 srednje mala tikvica (ili više po želji)
·         2 jaja
·         Soli po želji  
·         Papra po želji
·         1/2 male žličice kurkume
·         Maslinovo ulje po želji

Riba 
Naribati svježi đumbir i češnjak te pomiješati ih zajedno s malo maslinovog ulja i soli. Smjesom (cca 3 žlice smjese ili po želji) zatim namazati ribu samo s jedne strane.
Na laganoj vatri zagrijati maslinovo ulje i peći ribu na strani gdje je smjesa dok malo ne požuti te okrenuti na drugu stranu.


Tikvice

Izribati tikvicu posoliti i postaviti malo da ostoji zatim u krpi iscijediti višak vode. Izribane tikvice pomiješati sa dva razmućena jaja, malo soli, papra i kurkume. Na vrućem ulju peći popečke dok ne požute.



Nema komentara:

Objavi komentar