- 1 srednje veliki luk
- 2 žlice kokos ulja
- 1/2 žličice kurkume
- sol po želji
- papar po želji
- 1 režanj češnjaka
- 1 mala tikvica
- 1 žlica hrena
- 1 žlica kiselog vrhnja
- pileća prsa srednje velika
Na kokosovom ulju popirjajte luk koji ste prethodno narezali na kockice uz dodatak češnjaka i začina (sol, papar, kurkuma) te malo vode. Kada se luk skuha izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom te ostaviti sa satrane. Na istoj tavici ispeći piletinu uz dodatak začina te na istom ulju dodati tikvice izrezane na kockice i ispeći ih dok ne porumene odnosno dok se nelagano ne kakameliziraju. Sok od pečenja umiješati u sos od luka u koji također možete umiješati mješavinu hrena i kiselog vrhnja ako želite. Meni je finiji umak od luka bez vrnja i hrena a hren razblažen s kiselim vrhnje stavim sa strane na tanjur.
Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar