petak, 24. siječnja 2014.

Lungić u umaku od luka




·         lungić
·         svinjska mast
·         luk 1 glavica
·         češnjak 3 režnja
·         bijelo vino 2 žlice
·         senf 1 žlica
·         med 1 žličica
·         ocat 1 žličica
·         sol
·         papar krupno mljeveni
·         mast od pečenja
Lungić odrezan na odreske ispecite na svinjskoj masti s dodatkom soli i papra te ga odložite sa strane.

Na istoj masti dinstajte sitno nasjeckani luk i češnjak, poklopite i kuhajte dok skroz ne omekša uz dodatak vode po potrebi. Dok se kuha dodajte prvo vino a kad ispari dodajte senf, med, ocat, papar i sol. Okusi moraju biti ujednačeni stoga ih usklađujte po potrebi i vlastitom ukusu. Lunglić zatim možete dodati u umak i prokuhati zajedno s umakom ili servirati odvojeno sa salatom od kiselog kupusa.

Nema komentara:

Objavi komentar