Najljepši
mogući miris po meni je miris domaćih rajčica a tko ih ima taj je sretan
čovjek! Nažalost ove ih godine baš i nije bilo s obzirom na kišovito
vrijeme...nisu uspjele sazrijeti ili su istrulile...šmrc
Iz Aninog
vrta (moja draga svekrva) uspjela sam ubrati pa njih i napravila nam divnu
juhicu od 100% domaćih pomica, guste i pune okusa...
Sastojci
- 5 srednje velikih domaćih pomidorica
- 2 režnja češnjaka
- žlica maslinogo ulja
- sol i papar
- vode po želji
Postupak
1. izrezati
rajčice za kockice i usitniti ćešnjak
2. prvo malo
popržiti češnjak na žlici maslinovog ulja (vrlo kratko) te dinstati rajčice koje
ste prethodno posolili i poparili
3. kada puste
vodu dodati još vode po želji, ovisno da li želite da bude gušća ili rijeđa
4. štapnim
mikserom usitiniti pola juhe, dodati ostatku i prokuhati još minutu
*ukoliku
želite da juha bude kremasta dinstajte ju na glavici luka ili nekom drugom
korijenastom povrću
*moćete
češnjaku dodati i jednu malu ljutu papričicu da bude pikantnija (možda ipak
pola papričice) J
Nema komentara:
Objavi komentar