·
Som srednje velik
·
Svježi đumbir
·
2 režnja češnjaka
·
1 srednje mala tikvica (ili više po želji)
·
2 jaja
·
Soli po želji
·
Papra po želji
·
1/2 male žličice kurkume
·
Maslinovo ulje po želji
Riba
Naribati svježi đumbir i češnjak te pomiješati ih zajedno s malo
maslinovog ulja i soli. Smjesom (cca 3 žlice smjese ili po želji) zatim namazati
ribu samo s jedne strane.
Na laganoj vatri zagrijati maslinovo ulje i peći ribu na strani gdje
je smjesa dok malo ne požuti te okrenuti na drugu stranu.
Tikvice
Izribati tikvicu posoliti i postaviti malo da ostoji zatim u krpi
iscijediti višak vode. Izribane tikvice pomiješati sa dva razmućena jaja, malo soli, papra i kurkume. Na vrućem ulju peći popečke dok ne požute.
Nema komentara:
Objavi komentar