četvrtak, 25. rujna 2014.

Šampinjoni sa pancetom


Sastojci: 

  • 6 srednje veliki šampinjona 
  • domaće tanko narezane pancete za svako punjenje gljiva 
  • 1/2 rajčice 
  • malo parmezana 
  • malo soli i papra 
  • 1/2 luka 
  • malo svinjske masti 
Postupak:

Očistiti gljive guljenjem (kao što ja radim) ili samo pranjem/četkanjem. Na malo svinjske masti popržiti lagano pancetu te maknuti sa strane. U istoj tavici pirjati gljive koje ste prethodno posolili i popaprili dok ne puste svu vodu, zatim napuniti ih pancetom i posipati ih parmezanom dok ne budu gotove (sve to možete i u pećnici obaviti). Na ostatku masti i malo luka pirjati stabiljke gljiva koje ste prethodno usitnili. Paleovci mogu izostaviti parmezan! 


Nema komentara:

Objavi komentar