nedjelja, 21. rujna 2014.

Pljeskavice sa tikvicama

Sastojci
  •        mljeveno meso za pljeskavice (za dvije srednje velike)
  •          1 velika domaća tikvica
  •          1 domaća paprika
  •          1 žlica svinjske masti
  •          sol i papar
  •          malo češnjaka
  •          malo peršina
  •          malo masinovog ulja


Postupak

1. tikvice odrezati na kolutove (ne previše tanko), posoliti i ostaviti ih 15-tak minuta da puste vodu
2. oblikovati pljeskavice i ispeći ih na malo svinjske masti
3. nakon što su se tikvice odmorile ispeći ih u istoj tavici gdje su se pekle pljeskavice (nemojte ih skroz prepeći) te posipajte mješavinom češnjaka i peršina s maslinovim uljem
4. ako imate koji cvijet tikvica ispecite i njega
5. uz to dodajte svježu papriku


Nema komentara:

Objavi komentar